Головна » 2013 » Вересень » 17 » Всеукраїнський профілактичний захід "Урок"
19:16
Всеукраїнський профілактичний захід "Урок"

Відповідно до Законів України «Про охорону дитинства», «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», «Про освіту», «Про загальну середню освіту», наказу служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації від 21.08.2013 року № 96 «Про організацію проведення у 2013 році Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок»», наказу служби у справах дітей Білоцерківської міської ради від 02.09.2013 року № 138 «Про організацію проведення у 2013 році Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» в м. Біла Церква», службою у справах дітей Білоцерківської міської ради спільно з управлінням освіти і науки Білоцерківської міської ради, Білоцерківським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Білоцерківським МВ (з обслуговування міста Біла Церква та Білоцерківського району) ГУ МВС України в Київській області розпочато проведення в м. Біла Церква Всеукраїнського профілактичного заходу «Урок» з метою виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до навчання у загальноосвітніх закладах міста. Дітей, які будуть виявлені в ході проведення заходу буде поставлено на облік у службі у справах дітей Білоцерківської міської ради, а їх батьків буде притягнуто до відповідальності згідно із законом.

Станом на 05 вересня 2013 року службою у справах дітей виявлено 3 дітей, які з 02 вересня поточного року не приступили до навчання у школі. Проаналізувавши причини внаслідок яких діти не навчаються, служба у справах дітей вважає, що основною причиною несвоєчасного охоплення неповнолітніх навчанням є неналежне виконання батьками своїх батьківських обов’язків по вихованню дітей.  

Службою у справах дітей спільно з управлінням освіти і науки, кримінальною міліцією у справах дітей розпочато роботу щодо повернення виявлених дітей до навчання. З цією метою службою у справах дітей поінформовано Білоцерківський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді про необхідність організації та здійснення соціального інспектування сімей, в яких виховуються діти, та надіслано клопотання до Білоцерківського МВВС (з обслуговування міста Біла Церква та Білоцерківського району) ГУ МВС України в Київській області про притягнення батьків до відповідальності згідно із законом.

Кріт того, перед початком нового навчального року 27.08.2013 року службою у справах дітей Білоцерківської міської ради в рамках міської комплексної програми подолання дитячої бездоглядності, профілактики негативних явищ у дитячому середовищі, підтримки сімей з дітьми й розвиток соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді «Назустріч дітям» на 2009 – 2017 роки, 50 першокласникам, які виховуються в багатодітних сім’ях вручені набори шкільного канцелярського приладдя.

Згідно з інформацією Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді фахівцями із соціальної роботи напередодні навчального року було відвідано 238  сімей, в яких виховується 472 дітей, з них 320 дітей шкільного віку.  В ході проведеної роботи 140 дітей отримали допомогу організовану фахівцями із соціальної роботи у вигляді канцелярських товарів, шкільних рюкзаків, шкільного та спортивного одягу, взуття тощо.
Переглядів: 656 | Додав: Ditu_bc | Рейтинг: 0.0/0