Головна » 2013 » Вересень » 12 » Популяризація у м. Біла Церква здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом
18:02
Популяризація у м. Біла Церква здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом

На виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України», з метою популяризації здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, профілактики негативних явищ у середовищі дітей та позитивної мотивації на здоровий спосіб життя, адміністрацією центру соціально - психологічної реабілітації дітей «Злагода» значна увага приділяється фізкультурно-оздоровчій роботі з вихованцями закладу.

Так, щоранку з дітьми в центрі проводиться ранкова гімнастика. Протягом року організовуються спортивні естафети, розваги на теми «Олімпійці серед нас», «Здоров’я – запорука успішного майбуття» та «Охорона життєдіяльності», під час яких у дітей розвивається фізична сила, сміливість, спритність, витривалість, а також формуються дружні взаємостосунки, взаємодопомога та підтримка. Між вихованцями організовуються змагання з тенісу, шахів, шашок. Крім того, з метою підвищення імунітету та загартування дитячого організму вихованці центру в літній період ходять в басейн, а в осінньо-зимовий період відвідують каток. Також велика увага в центрі «Злагода» приділяється проведенню корекційно-виховної роботи з дітьми спрямованої на популяризацію здорового способу життя та донесення до них шкідливості тютюнопаління, токсикоманії, вживання алкогольних напоїв та психотропних речовин.

На вересень місяць 2013 року у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода», з метою профілактики негативних явищ у середовищі дітей і позитивної мотивації на здоровий спосіб життя, заплановано проведення наступних заходів:

1.      Організація спортивного змагання присвяченого до Дня знань.

2.      Корекційно-розвивальний захід на тему «Розгадування кросвордів на спортивну тематику».

3.      Корекційно-розвивальні заняття на теми «У пошуках скарбів», «Неправильний рух».

4.      Проведення бесіди з вихованцями на тему «Значення дотримання режиму дня».

5.      Практичне заняття з дітьми на тему «Перша допомога при надмірності споживання ліків».

6.      Проведення профілактичної бесіди з дітьми на тему «Профілактика ВІЛ/СНІДу».

7.      Проведення з вихованцями центру роз’яснювальної та виховної бесіди щодо правил поведінки на ігрових і спортивних майданчиках і попередження травматизму.

 

Крім того, службою у справах дітей постійно проводиться роз’яснювальна та виховна робота серед дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та їх сімей щодо популяризації здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом.

Також нами, з метою профілактики дитячої бездоглядності та безпритульності, підвищення ефективної роботи щодо попередження правопорушень та злочинів серед дітей і підлітків, позитивного впливу на поведінку окремих дітей, інформування дітей та їх батьків про можливість проведення дозвілля за місцем проживання, направляються листи до відділу у справах сім’ї та молоді Білоцерківської міської ради про охоплення дітей, які опинилися в складних життєвих обставина, корисним дозвіллям за місцем проживання.

 

Переглядів: 1306 | Додав: Ditu_bc | Рейтинг: 5.0/2