Головна » 2018 » Січень » 17 » ЧИ МОЖУТЬ ПОТЕНЦІЙНІ БАТЬКИ ОБСТЕЖИТИ ДИТИНУ, ЯКУ ХОЧУТЬ УСИНОВИТИ?
18:38
ЧИ МОЖУТЬ ПОТЕНЦІЙНІ БАТЬКИ ОБСТЕЖИТИ ДИТИНУ, ЯКУ ХОЧУТЬ УСИНОВИТИ?

Нові теми для публікацій спеціалісти програми «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова знаходять під час спілкування з користувачами порталу. Нещодавно до нас звернулося подружжя, яке скоро поїде знайомитися з дитиною в інтернатний заклад, із запитанням про можливе обстеження малюка. Тож сьогодні ми вирішили розповісти потенційним батькам, чи можуть вони провести додаткове медичне обстеження дитини, приймаючи рішення про усиновлення. 

У пункті 80 Постанови Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2008 року №905 «Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей», яка регулює питання усиновлення, вказано, що кандидати в усиновлювачі мають право ознайомитися з особовою справою, медичною карткою дитини та отримати про дитину інформацію згідно з пунктами 57 і 62 цього Порядку. 

Також вони мають право провести додаткове медичне обстеження дитини виключно в державному або комунальному закладі охорони здоров’я в присутності представника служби у справах дітей та дитячого або іншого закладу, у якому проживає (перебуває) дитина, чи прийомних батьків, батьків-вихователів, опікуна, піклувальника. 

Тож, як бачимо, проведення додаткового медичного обстеження дитини – це законне право кандидатів в усиновлювачі, яким вони при бажанні можуть скористатися.

Logo

Переглядів: 544 | Додав: Ditu_bc | Рейтинг: 0.0/0