Головна » 2013 » Жовтень » 16 » Бідність – привід для сирітства?
15:40
Бідність – привід для сирітства?


divchinka_banner

17 жовтня 2012 року уся світова спільнота відзначає Міжнародний день боротьби з бідністю, визначений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, прийнятою 22 грудня 1992 року.

    За останні 20 років значна частина українських сімей на власному досвіді відчула різні прояви бідності. Вплив на це мала низка факторів – від раптового знецінення трудових заощаджень на початку 1990-х до втрати роботи під час фінансово-економічної кризи 2008-2010 років. 

  Метою відзначення цього дня є підвищення усвідомлення необхідності боротися за ліквідацію бідності та злиднів у всіх країнах, особливо в тих, що розвиваються, — необхідності, що набула першочергового значення.

Наслідки такого соціального явища, як бідність, можуть бути досить важкими, а інколи й трагічними, особливо, коли соціально-економічні негаразди суспільства торкаються дітей, у зв’язку з чим їхні права та потреби не можуть бути повною мірою реалізовані.

 Саме вищенаведена проблема розглядалася на громадському засіданні 15 жовтня 2013 року, організатором якого було МБО «СОС-дитячі містечка» в Україні.

 «Бідність – привід для сирітства?» — тема засідання на якому були присутні представники громадських та благодійних організацій, державних структур, навчальних закладів.

 Для участі були запрошенні експерти національного та міжнародного рівнів, зокрема: Аксана Філіпішина – Представник Уповноваженого Верховної Ради України з питань дотримання прав дитини, недискримінації і тендерної рівності, Нікола Оберцаухер – Програмний директор Континентального офісу SOS-Children’s Villages International (Відень, Австрія), Руслан Колбаса – директор Департаменту сім’ї та дітей Міністерства соціальної політики України, Юкіе Мокуо – Голова ЮНІСЕФ в Україні.

 Відповідь на питання чи є бідність причиною сирітства ні в кого не викликала сумнівів – безперечно так! Адже негаразди пов’язанні з матеріальною стороною викликають депресію в родинні, що призводить до тяги членів сім’ї до алкоголю, в результаті – насилля в родинні, недоглянуті діти з порушеною психікою. А в таких умовах діти знаходитися не можуть.

 В результаті обговорення учасники дійшли висновку, що потрібно на державному рівні вдосконалити систему забезпечення прав дітей та сімей в Україні відповідно до міжнародних стандартів. Запропоновані рекомендації будуть надані в найкоротші терміни Міністерству соціальної політики України.

Переглядів: 702 | Додав: Ditu_bc | Рейтинг: 4.5/2