Головна » 2018 » Квітень » 13 » Батьківство в радість
14:59
Батьківство в радість

11 квітня при Білоцерківському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося чергове заняття тренінгового курсу “Батьківство в радість” для членів сімей, які перебувають на обліку Центру. Основне завдання курсу – формування усвідомленого батьківства та підвищення виховного потенціалу, створення умов для налагодження позитивних родинних відносин і формування навичок ефективного спілкування батьків та дітей.

Загальна тривалість курсу складає 13 занять. В процесі роботи учасників тренінгу навчають прийомам конструктивної взаємодії з дітьми, засобам забезпечення дисципліни без покарань, прийомам ефективного спілкування, управління стресом, гнівом та шляхам подолання конфліктних ситуацій. Батьків також мотивують піклуватися про себе, ретельно осмислювати власне життя, займатися самоосвітою і самовдосконаленням, створювати мережі соціальної підтримки та групи батьківської самодопомоги. Окремо батьків заохочують використовувати ресурс громади та формувати громадську думку щодо цінності дитини та батьківства.

Сьогодні на обліку Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді знаходиться 233 сім'ї, які опинилися в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Більшість з них постійно стикаються з труднощами у вихованні дітей, з проблемами у формуванні добрих взаємин в родині, з серйозними випробуваннями власної батьківської компетенції. Тому тренінговий курс “Батьківство в радість”, який на постійній основі проводиться спеціалістами Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді вже майже сім років, є невід’ємною складовою комплексної багатопланової роботи з сім’ями у вирішенні складних життєвих ситуацій.

 

Переглядів: 562 | Додав: Ditu_bc | Рейтинг: 0.0/0