Головна » 2013 » Вересень » 30 » Кожній дитині – щасливу родину
17:47
Кожній дитині – щасливу родину


        30 вересня в Україні відзначається День усиновлення. Це свято встановлено згідно з Указом Президента України «Про День усиновлення» від 27 листопада 2008 року № 1088/2008.

На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича  та на виконання доручень голови Київської обласної державної адміністрації А.Й. Присяжнюка органом опіки та піклування Білоцерківської міської ради постійно здійснюється  аналіз реального становища дітей в місті та вживаються  заходи  щодо забезпечення конституційних прав та свобод дітей. В рамках міської комплексної Програми подолання дитячої бездоглядності, підтримки сімей з дітьми й  розвитку соціальних послуг для сім"ї, дітей та молоді  „Назустріч дітям” на 2009-2017 роки в місті проводиться постійна робота щодо популяризації сімейних форм виховання, зокрема усиновлення. За ініціативи міського голови спільно з телерадіокомпанією «Крокус» реалізується проект «Кожній дитині - щасливу родину» з пропагування кращого досвіду виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в прийомних сім’ях міста. Щорічно в м. Біла Церква усиновлюється чи влаштовується в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та під опіку й піклування родичів близько 60 дітей. 

Станом на 30.09.2013 року на первинному обліку служби у справах дітей Білоцерківської міської ради перебуває 318 дітей, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із них 275 дітей виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, що становить 87 % від загальної кількості дітей зазначених категорій.

На даний час в місті функціонує 9 прийомних сімей, в який виховується 12 дітей.

          В нашій державі пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування є усиновлення. Станом на 30.09.2013 року на обліку служби у справах дітей Білоцерківської міської ради перебуває 62 дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які можуть бути усиновлені. Із них 30 дітей виховують в різних формах сімейного виховання, 10 дітей в спеціалізований дитячих закладах для дітей-інвалідів, 22 дитини  віком від 5 до 17 років виховують в інтернатних та інших державних закладах  на повному державному утриманні.   

         Службою у справах дітей здійснюється нагляд за дотриманням прав усиновлених дітей. На обліку служби перебуває 58 дітей,  усиновлених громадянами України, котрі мешкають в Білій Церкві.

З метою забезпечення права кожної дитини, яка опинилися в складних життєвих обставинах чи залишилася без батьківського піклування, на сімейне виховання та відповідно до рішення Білоцерківської міської ради від 20.12.2012 року за № 845-34-VІ «Про розвиток альтернативних сімейних форм виховання дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах чи залишилися без батьківського піклування, міської комплексної програми подолання дитячої бездоглядності, підтримки сімей з дітьми й розвитку соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді «Назустріч дітям» на 2009-2017 роки» та при підтримці міжнародної благодійної організації  «Партнерство «Кожній дитині» в громаді м. Біла Церква започатковано модель тимчасового влаштування в прийомні сім’ї дітей вищезазначених категорій  та створено при службі у справах дітей прийомну сім’ю тимчасово влаштування ( сім’ю патронатних вихователів).

Запроваджена модель альтернативного сімейного догляду за дітьми, які опинилися в складній життєвій ситуації та потребують термінового захисту сприятиме збереженню для дитини її природного сімейного середовища, попередить її влаштування до інтернатного закладу. З жовтня 2011 року  по даний час до  прийомної сім’ї тимчасового перебування  було  влаштовано 7 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Всі вони  пройшли курс соціально-психологічної реабілітації  та  влаштовані в сімейні форми виховання.


З повагою і найкращими побажаннями начальник служби у справах дітей Кисельова Валентина Миколаївна

Переглядів: 769 | Додав: Ditu_bc | Рейтинг: 0.0/0