Головна » 2013 » Листопад » 25 » День Відкритих дверей у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей "Злагода"
13:51
День Відкритих дверей у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей "Злагода"

На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича, спрямованих на державну підтримку та захист дітей з особливими потребами, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, і їх сімей, а також в рамках акції «Не будь байдужим», започаткованої головою Київської обласної державної адміністрації А.Й.Присяжнюком, та з метою привернення уваги громадськості міста Біла Церква до проблем дітей вразливих категорій 22 листопада 2013 року о 12.00 годині в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» за адресою: вул. Пушкінська, 29 проведено день відкритих дверей з нагоди Дня спільних дій в інтересах дітей.

 

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» - це заклад соціального захисту, який підпорядкований службі у справах дітей і проводить свою діяльність за такими напрямками: соціальна, психологічна, педагогічна та медична реабілітація; адаптація до сімейного оточення; соціально-психологічне діагностування; правове забезпечення. З наступного року в закладі планується проведення оздоровлення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Завдяки професійності фахівців закладу та різноманіттю послуг, що надаються в ньому дітям та сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, центр «Злагода» користується довірою та авторитетом серед громадськості міста. В середньому в центрі щомісячно проходять курс реабілітації більше 40 дітей. У закладі функціонує два відділення: тривалого (стаціонарного) перебування та денного перебування. Крім того, з метою профілактики соціального сирітства у відділенні денного перебування створено групи психологічної допомоги та попередження соціального сирітства, що дає можливість надавати необхідну комплексну допомогу, в тому числі й матеріальну, дітям та їх батькам без вилучення дітей з родин. З початку 2013 року до центру «Злагода» було влаштовано 108 дітей, а 136 вихованцям вже надана відповідна допомога. Жодна дитина із центру «Злагода» протягом 2011-2013 років не була влаштована до інтернатних закладів для дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всі діти повернуті в біологічні родини або влаштовані в сімейні форми виховання.


  Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» визнаний одним із кращих закладів соціального захисту в Київській області.

В ході свята від імені міського голови Савчука В.П. заступник міського голови Антонюк М.А. відзначив грамотами Білоцерківської міської ради і виконавчого комітету за вагомий особистий внесок у розвиток центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» міста Біла Церква та за безкорисливість і небайдужість до долі дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, депутатів, приватних підприємців, керівників установ і організацій, дотичних до вирішення проблем з охорони дитинства.




      Також начальником служби у справах дітей Білоцерківської міської ради Кисельовою В.М. нагороджені подяками служби за вагомий особистий внесок у реалізацію міської комплексної програми «Назустріч дітям» щодо реформування й розвитку центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» ряд меценатів, спонсорів та ін.

       Після презентації центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» директором Яшан Н.П. вихованці закладу подарували учасникам невеликий концерт художньої самодіяльності.

            Крім того, в  ході даного заходу прийнято наступне ЗВЕРНЕННЯ учасників  свята з нагоди  Дня спільних дій в інтересах дітей до міської ради, органу опіки та піклування. державних, громадських, релігійних установ та організацій, засобів масової інформації та  громади міста:

            „Ми,  що нижче підписалися, учасники свята з нагоди  Дня   спільних дій в інтересах дітей, яке відбулося 22 листопада 2013 року в Білоцерківському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода», одноголосним рішенням приймаємо це Звернення. Ми визнаємо, що турбота про дітей, забезпечення їх добробуту, безпеки — одне з найважливіших завдань суспільства, яке дбає про своє майбутнє. Захист прав дитини є  нашим спільним завданням і обов'язком.  Тільки разом ми зможемо зробити щасливою кожну дитину.

             Ми пропонуємо об’єднати зусилля органу місцевого самоврядування, державних, громадських, релігійних установ та організацій, засобів масової інформації, батьків та самих дітей  заради вирішення найбільш нагальних проблем дитинства,  задля створення умов для благополучного зростання кожної дитини у колі здорової сім'ї.

Ми закликаємо діяти рішуче й ефективно, щоб подолати перешкоди й реалізувати весь потенціал громади нашого  міста на благо дітей. Кожен з нас може внести позитивні зміни  в життя хоча б однієї дитини.

            Єднаймося заради дітей, задля нашого майбутнього! Будуймо Україну для дітей та разом із дітьми!”







Переглядів: 1805 | Додав: Ditu_bc | Рейтинг: 5.0/1