Головна » 2018 » Квітень » 17 » В сімейному колі
14:43
В сімейному колі

17 квітня в Білоцерківському міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у співпраці з Партнерством «Кожній дитині» відбувся черговий вебінар з циклу «Сімейний патронат: коротко про головне» за темою: «Життєві історії патронату очима матусь». (детально з матеріалами вебінару можна ознайомитися за посиланням: https://room.etutorium.com/v2/replay)

Згідно чинного законодавства патронат над дитиною визначається як тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

Патронатним вихователем може стати повнолітній громадянин України, який дійсно хоче надати допомогу тим, хто опинився в складній життєвій ситуації, має позитивний досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг по догляду, вихованню та реабілітації дитини в своєму помешканні та пройшов спеціальне навчання.

В місті Біла Церква функціонує сім'я патронатних вихователів, через добрі серця та руки яких на сьогодні вже пройшли десятеро дітей. Кожна дитина потрапила в патронатну сім'ю зі своєю непростою історією і весь час, поки малюк перебував в цій родині, соціальні працівники, психологи та юристи, медичні працівники та педагоги надавали підтримку патронатним вихователям та допомагали їм долати труднощі у вихованні та догляді за дітьми.

В період перебування дітей під патронатом, їх біологічні сім’ї перебували під соціальним супроводом фахівців із соціальної роботи Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Спеціалісти доклали необхідних зусиль, щоб допомогти біологічним батькам малюків подолати складні життєві обставини та створити необхідні умови для повернення дитини в рідну сім'ю. В разі, коли це виявлялося неможливим, спеціалісти Служби у справах дітей Білоцерківської міської ради знаходили для дітей усиновителів, які, за допомоги патронатних вихователів, налагоджували взаємини зі своїми майбутніми синочками та донечками.

 


 

Переглядів: 584 | Додав: Ditu_bc | Рейтинг: 0.0/0