Головна » 2014 » Лютий » 4 » У 2014 році планується продовжити реформування системи соціальногозахисту прав дітей, які потребують державної підтримки.
19:00
У 2014 році планується продовжити реформування системи соціальногозахисту прав дітей, які потребують державної підтримки.

images У минулому році було затверджено План з реалізації Національної стратегії профілактики соціального сирітства на період до 2020 року. У 2014 році реалізація завдань та заходів має забезпечити досягнення основного результату – припинення передачі до інтернатів дітей, які втратили батьківську опіку, за винятком дітей з важкими порушеннями здоров’я, які мають потребу в цілодобовій реабілітації.

 Це насамперед вимагає розширення спектру послуг, які надаються сім’ям з дітьми, підвищення якості соціальної роботи з родинами, в яких існує ризик вилучення дитини з сім’ї, активізації розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки – усиновлення, створення прийомних родин, будівництво дитячих будинків сімейного типу.

 Для цього буде розпочато роботу з формування мережі центрів соціальної підтримки дітей та сімей, удосконалення підходів у здійсненні соціального супроводу сімей з дітьми, що здійснюється фахівцями із соціальної роботи.

 Протягом року в цілому по країні планується створити 300 дитячих будинків сімейного типу та у результаті досягти показника забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання на рівні 85%.

 З метою удосконалення системи захисту прав дітей у 2014 році планується започаткувати роботу Всеукраїнської телефонної „гарячої лінії” з питань захисту сімей з дітьми, яка має забезпечити оперативне реагування на порушення прав, на випадки насильства стосовно дітей або реальної його загрози, для надання невідкладної психологічної допомоги дітям, а також необхідних послуг, які можуть бути надані дітям у відповідних ситуаціях.

Переглядів: 578 | Додав: Ditu_bc | Рейтинг: 0.0/0