Головна » 2014 » Березень » 12 » Сім способів допомоги дітям-сиротам
19:15
Сім способів допомоги дітям-сиротам

Кожна людина, незалежно від віку, професії, фінансового положення чи стану здоров’я, може допомогти обездоленій дитині та зробити свій внесок у те, щоб Україна стала країною без сиріт.

 Нижче описано сім основних способів допомоги дітям-сиротам, аби Ви могли обрати той, який Вам найбільше підходить. Із моменту, коли Ви приймете рішення допомогти дитині-сироті, Ваше життя зміниться назавжди.

 

 

Моліться за дітей.

Зміни у житті дітей-сиріт із Божою допомогою обов’язково стануться, якщо за них будуть цілеспрямовано молитися віруючі люди. Ви можете молитися взагалом за дітей-сиріт України або дітей певного регіону. Це унікальна можливість послужити навіть тим дітям, яких Ви ніколи не бачили. Але ще більш важливою є молитва за конкретних дітей, з якими Ви знайомі або просто маєте їх фотографію. Нехай молитва за таку дитину стане невід’ємною частиною Вашого молитовного часу.

Говоріть на захист дітей.

Усе починається зі слова. Розповідайте іншим про ситуацію з дітьми-сиротами та їхні потреби. Покажіть, які шляхи допомоги дітям є найбільш ефективними та поділіться успішними історіями усиновлення. Розповсюджуйте інформацію про служіння та організації, які працюють із дітьми. Якою не була б Ваша професія, Ви можете стати адвокатом дітей-сиріт. Завдяки Вам бачення служіння дітям «Україна без сиріт» буде поширюватися по всій країні та за її межами.

Підтримайте фінансами служіння дітям.

Пожертвування – це практична дія, яка під силу кожному, незалежно від його фінансового становища. А куди саме жертвувати? Допоможіть фінансами сім’ї, яка прийняла у свій дім дитину-сироту. Підтримайте коштами служіння дітям, яке є у Вашій Церкві і/або організацію, котрій можна довіряти та у діяльності якої є гарні результати. Важко переоцінити важливість регулярної підтримки, навіть, якщо мова йде про порівняно невелику суму грошей. Ваша «лепта» має значення!

Станьте волонтером  у служінні дітям.

У кожного з нас є таланти, уміння, досвід та можливості, якими ми можемо допомагати обездоленим дітям. Відвідайте дітей у дитячому будинку, пограйтеся і поспілкуйтеся з ними. Долучіться в якості волонтера до існуючого служіння або організації, чи навіть станьте ініціатором цієї праці, якщо такої ще немає у Вашій Церкві чи оточенні. Подумайте, як Ви можете послужити дітям у межах своєї основної діяльності: журналіст – написати статтю, учитель – стати репетитором, юрист – надати консультацію, художник – намалювати картину і т.д.

Станьте наставником для дитини.

Кожній дитині потрібна людина, якій можна було б довіряти і на яку можна покластися. Ви можете стати першою такою людиною в житті сироти, її старшим братом чи сестрою, дядьком або тіткою. Познайомтеся та подружіться з дитиною. Моліться за неї і регулярно спілкуйтеся з нею, діліться своїм життєвим досвідом. Якщо це можливо, відвідуйте її та беріть із собою у поїздки, якщо ні – листуйтеся з нею, спілкуйтеся по телефону чи за допомогою інтернету.

Візьміть дитину в сім’ю на певний час.

Часто трапляються ситуації, коли потрібні батьки, які були б готові прийняти до себе дитину на деякий час. Це може бути як кілька днів або тижнів, так і не один рік. В Україні є декілька способів, якими це можна зробити: опікунство, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, а також патронатна сім’я. Це дуже велика відповідальність і нелегка праця, тому потрібно добре подумати, порадитися та пройти ґрунтовну підготовку. Часто трапляється так, що ці люди стають батьками дитині на все життя.

Усиновіть дитину.

Найбільше, що можна зробити дитині-сироті – це назавжди стати її татом, або мамою. У такому разі Ви стаєте з дитиною рідними, з усіма відповідними правами та обов’язками. Усиновлення – одне з найважливіших рішень у житті людини і з ним не можна поспішати. Моліться, щоб упевнитися, що Ви справді можете це зробити і щоб зрозуміти, кого саме Вам потрібно усиновити. Шукайте поради та підтримки з боку рідних, друзів, спеціалістів та Церкви. І якщо Ви вирішите усиновити дитину – налаштуйтеся на найбільш неймовірну подорож Вашого життя!

Переглядів: 735 | Додав: Ditu_bc | Рейтинг: 0.0/0