Головна » 2014 » Жовтень » 10 » Про проведення міського конкурсу «Підліток і право»
15:35
Про проведення міського конкурсу «Підліток і право»

09 жовтня 2014 року в приміщенні Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 12  з поглибленим вивченням інформаційних технологій на виконання міської комплексної програма подолання дитячої бездоглядності, профілактики негативних явищ у дитячому середовищі, підтримки сімей з дітьми й розвитку соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді «Назустріч дітям» на 2009-2017 роки, службою у справах дітей за підтримки управління освіти і науки був проведений міський брейн-ринг «Підліток і право» - гра-змагання для учнівської молоді на краще знання чинного законодавства України щодо дітей, положень  Конвенції ООН про права дитини.

В конкурсі взяли участь команди загальноосвітніх шкіл №№ 1, 4, 11, 12, 16, 17, 18, 20, гімназії № 1, Білоцерківського колегіуму.

На початку гри команди захищали свою назву, емблему та девіз. Оригінальними за формою і змістом були виступи учнів гімназії № 1, шкіл № 4, № 12, № 18, а найкраще зуміли представити себе юні правознавці колегіуму. Крім того, школярі виявили ґрунтовні знання з правознавства, що є безпосередньою заслугою їх педагогів.

Переможцями турніру стали:

І місце – Білоцерківський колегіум;

ІІ місце – гімназія № 1;

ІІІ місце – БСШ № 12, БЗОШ № 20.

Найцікавішими запитаннями, на думку учасників конкурсу, були питання про прапор та тризуб із «чорної скриньки»: 1. «Ця річ, спочатку як засіб сигналізації, виникла за античних часів. Спершу використовувалася в країнах Європи і поширилася на українські землі в добу Середньовіччя. Слов’яни, за словами М. Карамзіна, обожнювали цю річ і вірили, що вона є найсвятішою від усіх ідолів у певний час».

2. «Нещодавно групу дітей попросили дати тлумачення ЦЬОМУ. Одні діти сказали, що ЦЕ символізує Трійцю. Другі - що ЦЕ символізує родину: маму, тата й дитину. Треті - що ЦЕ зашифроване слово із чотирьох літер. А вчені порівнюють ЦЕ із польотом сокола. Що знаходиться в чорному ящику».

Українські вишиванки, якими в цей день особливо пишалися школярі, національна символіка, пісні та вірші про Батьківщину і її героїв створили в святково прибраній залі, де проходив конкурс, особливий піднесений,  патріотичний настрій.

Переможцям були вручені грамоти, збірники нормативно-правових актів щодо соціально-правового захисту дітей, ігри та солодощі.

 

 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 645 | Додав: Ditu_bc | Рейтинг: 0.0/0